ЈКСП „Топола“ реализује пројекат „Ми бирамо рециклажу“

У Тополи је средином године почела реализације пројекта „Ми бирамо рециклажу“ са циљем да се новим начином селекције отпада допринесе заштити животне средине и смањењу емисије штетних гасова са ефектом стаклене баште.

Овај пројекат требало би да резултира позиционирањем Тополе као „зеленог града“ на мапи Србије, што ће се утицати на пораст броја туриста, али и нових инвеститора.

Реализација пројекта „Ми бирамо рециклажу“ почела је, симболично, 5. јуна ове године, на Светски дан заштите животне средине.

У првој фази пројекта учествују угоститељски објекти, који су се обавезали да селектују отпад и одлажу га у наменске канте, као и становници појединих улица.

Идеја запослених у Јавном комуналном стамбеном предузећу „Топола“ је да до краја године у пројекат укључе све становнике ове општине.

Смањити количину био-отпада и ПЕТ амбалаже која је до сада одлазила на депонију, један је од основних циљева овој пројекта.

Примена новог начина селекције отпада и укључивање у модел циркуларне економије допринеће, између осталог, и повећању еколошке свести мештана Тополе, који препознају значај рециклаже.

Пројектом је била предвиђена набавка канти за био-отпад, док је канте за стакло, три велика и два мања рециклажна острва донирала компанија „Секопак“.

Овај пројекат требало би да резултира позиционирањем Тополе као „зеленог града“ на мапи Србије, што ће се утицати на пораст броја туриста, али и нових инвеститора.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *