Атанасковић у Тополи: Подржаћемо домаће привреднике

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је с привредницима у Топли, обишла фабрику за прераду воћа и поврћа „ГМП Јарменовци“ и поручила да ће држава наставити да даје подршку домаћим привредницима.

Привредници у Тополи кажу да је време у коме живимо веома тешко и да плаши пољопривредне произвођаче.

Добро је, додају, што ће трговина с Руском Федерацијом бити настављена, јер 80 одсто воћа из Тополе одлази на то велико тржиште, па је важно да се трговина не зауставља.

Истовремено, битно је да фабрике као што је „ГМП Јарменовци“ која иам стратешки значај за овај крај добију помоћ државе за проширење производње, јер су потребни прерађивачки капацитети.

Министарка привреде, Анђелка Атанасковић је нагласила да фабрика за прераду воћа и поврћа у Јарменовцима остварује одличне резултате и да ангажује велики број коопераната из овог краја.

Нама је храна сада приоритет и морамо учинити све да овакве фирме наставе своју производњу и извоз јер су 80 процената извозно оријентисани.

Према подацима Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа, привреда Тополе је прошлу годину завршила са спољно-трговинском разменом од преко 41 милион евра и спољно-трговинским суфицитом од 14 милиона евра.

Овај крај је познат по успешном извозу воћа и поврћа на традиционална тржишта, али је план и да се пронађу алтернативна“, тврде у Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа.

https://youtu.be/U9HkRw_YPJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *