Отворен први СТЕМ сајам у Средњој стручној школи

У оквиру Еразмус + програма и пројекта „Кеч д дејт“, у Крагујевац су допутовали ученици и наставнивници из Литваније, Чешке, Румуније и Турске који са ђацима из Средње стручне школе учествују у СТЕМ методи образовања.

Након десет реализованих часова по иновативном приступу образовању, одржан је први СТЕМ сајам на коме су приказани крајњи продукти настали на основу примене ове образовне дисциплине.

Појам коришћен у едукационом свету – СТЕМ је акроним који упућује на неколико академских дисциплина: науку, технологију, инжењеринг, уметност и математику.

Ђаци током примене ове образовне методе, укључују све или само неке од ових пет дисциплина како би добили крајњи продукт.

Средња стручна школа домаћин је првог СТЕМ сајма који је преко Еразмус+ програма у Крагујевац довео ученике из Литваније, Чешке, Турске и Румуније који заједно са нашим ученицима промившу СТЕМ методе учења.

Циљ овог пројкета је промоција иновативних педагошких приступа образовању али и откривање нових интересовања средњошколаца.

Локална самоуправа годинама уназад остварује добру међународну сарадњу са школама и универзитетима из иностранства, са чијим ученицима и наставницима крагујевачки ђаци размењују исткуства и идеје током имплементације иновација у образовању.

У научно-технолошком свету, постоји велика потреба за научно писменим грађанством. СТЕМ метода биће готово неопходна за било који посао, јер је привреда све више повезана како са технологијом тако и са науком.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *