Аутентично здање “Милошеве” пијаце

Почетак реконструкције најстарије пијаце на територији града Крагујевца, зелене пијаце „Центар“ очекује се наредних дана, па пијаца неће бити отворена до завршетка радова.

Изабран је најповољнији понуђач, а радови ће бити финасирани из дугорочног инвестиционог кредита ЈКП Шумадија Крагујевац.

Зелена пијаца „Центар“ саграђена је давне 1929. године, под заштитом је државе и заузима најрепрезентативнији део Милошевог конака, реконструкцијом ће задржати првобитни изглед, али ће имати и нове садржаје који ће одговарати самом објекту.

Реконструкција ће обухватити изградњу подземне гараже са 53 паркинг места, уређење платоа, реконструкцију матичне зграде, као и изградњу надстрешнице са издвојеним млечним павиљонима.

Рок за завршетак радова је 210 радних дана од почетка радова

3 thoughts on “Аутентично здање “Милошеве” пијаце”

  1. Mislim da ova pijaca treba da se izmesti.
    Na ovom mestu treba da postoji neki trg/park, sa kulturnim sadrzajima koji bi prilicili ovom delu grada. Mozda cak da se iskoristi postojeca zgrada pijace i da se adaptira, ali definitivno neki kulturni sadrzaj treba da postoji na ovom mestu. Lokacija je za to idealna.
    Trenutno sve sto imamo je prljava voda, miks neprijatnih mirisa, trulo povrce na ulici i urin i to na 200m od centra grada, I gimnazije, Milosevog konaka, studentskog centra i Doma omladine.

  2. Kroz Lepenicki bulevar od Ciftine cuprije i deo Knez Mihailove do Komande treba ograniciti brzinu na 40 km/h. U buducnosti bi trebalo (ako se ikada zavrsi severna obilaznica) potpuno zatvoriti saobracaj od “zastavinog solitera” do “komande grada”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *