Запослени у Фијату на годишњем одмору из 2019.

Запослени у фабрици Фијат аутомобили Србија од јуче користе индивидуалне годишње одморе из 2019. године, изјавио је за Телевизију Крагујевац Зоран Марковић, председник Самосталног синдиката фабрике.

Марковић је навео да нису тачне информације које су се претходних дана појавиле у медијима да је Фијат тражио од  државе и добио 40 дана плаћеног одсуства за раднике.

Коронавирус је затворио “Фијатове” фабрике у Италији почетком марта, али и у осталим земљама које су погођене КОВИДОМ-19.

Прекид производње је наступио и у Крагујевцу. Одлука када ће бити настављена производња зависи од менаџмента фабрике, односно од званичних одлука које ће донети италијанска влада.

Претходних дана појавиле су се информације да су запослени у Фијату добили 40 плаћеног одсуства, а то је Марковић демантовао.

Фабрика аутомобила у Крагујевцу, како каже Марковић сигурно у почетку по наставку процеса производње неће радити ни пуним капацитетом, а сигурно неће ни производити некадашњи број возила.

Динамику производње одредиће ситуација на тржишту а како је програм из Крагујевца раније био за наше, тржиште Италије, Шпаније и Француске, Марковић је оценио да ће и потражња за возилима у овим земљама умногме зависити од начина на који ће убудуће те државе функционисати.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *