Банци крви УКЦ највише потребне А позитивне и нулте негативне крвне групе

У Банци крви Универзитетског клиничког центра Крагујевац залихе крви су тренутно стабилне.

Из службе за трансфизију апелују на грађане да ако су у могућности дођу и дају крв како би залихе и даље остале на задовољавајућем нивоу.

Прилику за хумани чин сви заинтересовани грађани имаће већ сутра у великој Зимској акцији добровољног давања крви која ће бити одржана у Рода центру, од 10 до16 сати.

Након школског распуста и периода годишњих одмора када је смањена актвност радног становништва залихе крви су за сада довољне за потребе Универзитетског клиничког центра.

Хумани грађани Крагујевца свакодневно долазе да доборовољно дају крв како у непредвиђеним ситуацијама не би дошло до недостатка драгоцене течности.

Добровољни даваоци крви доласком у службу за трансфизију могу да провере крвни притисак као и параметре хемоглобина али и друге основне анализе.
Банка крви Универзитетског клиничког центра ће у сардњи са Црвеним крстом у четвртак организовати Велику змску акцију добровољног давања крви.

Из завода за трансфизију апелеју и на све друштвено одговорне фирме да за своје раднике организују акције добровољног давања крви јер се на тај начин прикупи највише јединица крви које су довољне за дужи период.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *