Бесмтрни пук шетао улицама Крагујевца

Поводом 9. Маја –Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, у Крагујевцу је одржана манифестација „Шетња бесмртног пука“.

Ова традиционална шетња одржава се у знак сећања на све војнике и цивиле који су дали своје животе у ослободилачким ратовима Реублике Србије.

Манифестација „Шетња бесмртног пука“ организује се већ 6 година у Крагујевцу, и шаље јасну поруку да сећање на људе који су дали своје животе за ослобођење државе не сме да избледи.

На челу колоне у Крагујевцу, која је кренула са Ђачког трга, био је развијен транспарент „Бесмртни пук – Крагујевац”, а окупљени су носили фотографије својих најближих који су страдали у Другом светском рату.

Ова манифестација нема политички карактер већ искључиво очување сећања и борбу против прекрајања историје.

Организатор ове манифестације у Крагујевцу је „Бесмртни пук- Крагујевац“ у сарадњи са  Градским одбором СУБНОР-а, Клубом акцијаша и волонтера, Удружењем грађана ветерана војне полиције Србије и Војног синдиката.

У оквиру обележавања 9. Маја –Дана победе над фашизмом у Другом светском рату на Тргу хероја у Крагуејвцу одржано је и песничко вече „Песмом против бомби“.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *