Бешњаја – нова туристичка дестинација

На месту недакашњег одмаралишта на Бешњаји, које је уклоњено због неиспуњавања безбедносних стандарда, биће изграђен објекат од 1.300 квадрата.

Процењена вредност инвестиције је око 600.000 евра.

Иницијатива за уређење дејчег одмаралишта покренула је низ активности усмерених на оживљавање туризма на овом подручју и промоцију Бешњаје као ваздушне бање.

Бешњаја ће поново постати место за рекреацију, разоноду и едукацију најмлађих Крагујевчана.

Иницијативу за уређење овог простора, односно изградњу одмаралишта, покренуо је Славољуб Милановић у знак сећања на свог прерано преминулог сина Богдана, чије ће име носити овај објекат.

Он је донирао идејно решење одмаралишта, на основу којег је урађен урбанистички пројекат, а у току је процедура за добијање грађевинске дозволе.

Завршетак свих техничких процедура очекује се током пролећа, након чега следе припремни радови за изградњу одмаралишта.

Према проценама струке, изградња ће трајати бар годину дана, с обзиром на дистанцирану локацију и евентуалне проблеме које формирање градилишта на њој носи.

Иницијатива за уређење дејчег одмаралишта покренула је низ активности усмерених на оживљавање туризма на овом подручју и промоцију Бешњаје као ваздушне бање.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *