Бесплатан превоз за ђаке

За финансирање аутобуског превоза за ученике осовних и средњих школа у Крагујевцу, из буџета града издвојено је око 17 милиона динара.

Ова могућност пружена је и предшколцима и њиховим пратиоцима, а право на бесплатан јавни градски и приградски превоз могу да остваре само деца која имају пребивалиште у Крагујевцу.

Одлуком Скупштине града Крагујевца, коју су одборници локалног парламента усвојили крајем прошле године, ученици основних и средњих школа имају право на бесплатан јавни градски и приградски превоз.

У Градској агенцији за саобраћај кажу да право на бесплатане аутобуске карте имају ђаци са пребивалиштем на територији града Крагујевца.

Проблем који су ученици имали због непрактичне потврде из школе са фотографијом, којом су доказивали свој идентитет и остваривали право на бесплатан аутобуски превоз, у међувремену је решен.

Почетак школске године значи и увођење јесењег реда вожње. Измена на аутобуским линијама неће бити, али је планирано 30% више полазака. Од 1. септембра у свих 68 аутобуса, који саобраћају на 13 приградских и 21 градској линији, функционисаће бежични интернет и камере.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *