Бесплатни прегледи на Базару здравља

У оквиру базара здравља биће организовано низ бесплатних прегледа, у петак 24. маја, од 11 до 15 часова у Медицинској школи са домом ученика „Сестре Нинковић“.

Институт за јавно здравље у партнерству са бројним институцијама омогућиће да се сви грађани бесплатно тестирају и провере различите здравствене параметре као што су крвни притисак, шећер у крви.

Планирано је и организовање показне вежбе збрињавања повређених.

Свој допринос превенцији здравља, овог пута, дала је средња Медицинска школа са домом ученика „Сестре Нинковић“ која је, у сарадњи са Институтом за јавно здравље, и организовала „Базар здравља“.

Поред тестирања, посетиоци ће моћи да попричају са стручњацима из области медицине.

Ученици ове школе показаће колики је утицај превентивних прегледа на данашњи стил живота .

Базар здравља је један вид обуке за ученике медицинске школе, јер, по речима будућих здравствених радника, кроз овакве акције обучавају се како да примене здравствено-васпитни рад за који се школују.

Организатори су се побринули и за најмлађе, па ће се, у оквиру ове манифестације, одржати и забава за предшколце као и радионица декупажа.

Медицинска школа отвориће врата и свим основцима, како би се упознали са ваннаставним активностима ове школе и увидели које знање могу да стекну.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *