Брже и ефикасније до дијагностике у Ковид амбуланти АТД-а

На платоу Амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције крагујевачког Дома здравља у АТД-у, из дана у дан на преглед чека сцве већи број људи.

Грађани који имају симптоме корона вируса, али и сумњу да су заражени ковидом 19, а који живе на подручју града Крагујевца, или у некој од шумадијских долазе у ову здравствену установу.

Гужва се драстично смањила јер је повећан број медицинских епипа, а отварање новог ковид пункта који ради у оквиру Завода за за здравствену заштиту радника Застава “омогућио је бржи и лакши пут до дијагностике.

У току предходна 24 сата у две ковид амбуланте за респираторне инфекције и фебрилна стања Дома здравља и Медицине рада прегледано је близу 600 грађана који имају симптоме корона вируса.

Долазили су и пацијенти који су били у контакту са зараженима.

Како би изашло у сусрет грађанима да на што бржи и ефикаснији начин обаве дијагностички преглед, Дом здравља је у обе смене увео додатне медицинске екипе.

Знатно олакшање запосленима у Амбуланти за респираторне инфекције и фебрилна стања у АТД-у, донело је и отварање још једне ковид амбуланте у Заводу за здравствену заштиту радника „Застава“.

Амбуланте за респираторне инфекције и фебрилна стања представљају прву лествицу у ковид систему јер запослени у установама примарне здравствене заштите осим дијагностике и лече пацијенте који имају лакшу клиничку слику.

Захваљујући Градском штабу за ванредне ситуације који је на плато АТД- а допремио додатни број шатора, клупа и грејна тела пацијентима је омогућено конфорније чекање на преглед, наводе у Дому здравља.

Лекари ове здравствене установе тврде да велики број пацијената који су заражени корона вирусом а који долазе до лекара ковид 19 у новом пику инфекцију добијају у кругу породице.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *