Библиотека из Новог Пазара и Ђоко Остојић на “Данима крагујевачке књиге”

Народна библиотека “Доситеј Обрадовић” из Новог Пазара и писац Ђоко Остојић представили су се на традиционалној манифестацији “Дани крагујевачке књиге”, која се одржава седми пут по реду.

Новопазарска библиотека посетиоцима је пружила увид у завичајност овог краја, док је у другом делу програма представљен рад и дело књижевника и уматника из Пљеваља.

Циљ манифестације под називом “Дани крагујевачке књиге” је да се укаже на значај издавачке и штампарске продукције књижне и некњижне грађе.

Другог дана традиционалне манифестације представљено је завичајно одељење Народне библиотеке из Новог Пазара.

Публика је имала прилику да погледа филм на тему старих и заборављених заната који су карактеристични за овај крај Србије.

На “Данима крагујевачке књиге” представљен је рад и дело књижевника Ђока Остојића.

Након учитељског, овај уметник обављао је разне послове, док је књижевним радом почео да се бави у познијим годинама живота.

До сада је написао двадесетак књига од којих су многе награђиване.

“Дани крагтујевачке књиге” књиге трају од 5. до 28. фебруара и сви програми се организују у Народној библиотеци “Вук Караџић”, у терминима од 18 и 19 часова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *