Сарадња Правног факултета и Полицијске управе

Правни факултет и Полицијска управа у Крагујевцу, потписали су данас споразум о сарадњи.

Циљ успостављања партнерства је успешна и континуирана сарадња, која ће допринети развоју и јачању образовних и научних капацитета.

Овом приликом, споразум су потписали декан Правног факултета, проф. др Драган Вујисић и начелница Полицијске управе у Крагујевцу Јасмина Рајковић.

Сарадња Правног факултета и Полицијске управе у Крагујевцу, допринеће развоју идеја и повезивању ових установа са Министарством.

Циљ партнерства је стручно усавршавање студената Правног факултета и њихово боље разумевање начина рада полицијских органа.

Сарадња ће се одвијати са врло јасним обостраним интересима и у складу са највишим професионалним, академским, етичким стандардима и кодексима, који су врло важни за добро функционисање ове две институције.

Предметна настава, изводиће се, кроз размену информација и искустава учесника оба потписника.

Планирано је и организовање научних и стручних скупова, пружање стручне помоћи приликом решавања правних проблема као и креирање програмских облика научно-наставних активности.

Споразум о сарадњи између Правног факултета и Полицијске управе у Крагујевцу од великог је значаја јер на овај начин, студенти допуњују своја знања која ће им користити у даљем раду и школовању.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *