Бициклистички маратон Крагујевац – Мостар

Традиционални 15. “Тандем бициклистички маратон Крагујевац-Мостар”, који организује Параолимпијска академија “Јуниор”, стартовао је данас.

Испред Центра за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом “Искра” пут Мостара кренуло је 16 бициклиста. Циљ маратона је регионално повезивање и јачање пријатељских односа Мостара и града Крагујевца који је, уз Амбасаду Босне и Херцеговине у Србији, покровитељ ове манифестације.

Први тандем бициклистички маратон Крагујевац – Мостар одржан је 2004. године у част обнове Старог моста на Неретви и побратимства два града и до данас је прерастао у традиционалну манифестацију.

Из Крагујевца су кренуле три тандем бициклистичке посаде и 10 соло бициклиста који ће у четири етапе, преко Ужица, Вишеграда и Сарајева, стићи до Мостара. Циљ је регионално повезивање, јачање пријатељства и промоција спорта особа са инвалидитетом.

Манифестацију је и ове године подржао Клуб екстремних спортова “Крагујевац” који ће имати четири представника на такмичењу у скоковима са Старог моста. Маратон је организовала Параолимпијска академија “Јуниор” која је недавно обележила 20 година постојања.

Параолимпијска академија “Јуниор” доделом симболичних поклона захвалила се свима који су подржали њен рад и организацију маратона.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *