Бициклом од Крагујевца до Норд Капа

Бициклисти Никола Палчић и Љубиша Шљивић, прећи ће бициклима овог лета за око 100 дана вожње, осам хиљада километара, од Алпа до најсеверније тачке Европе, Норд Капа.

Бициклисти Никола Палчић и Љубиша Шљивић кренули су данас од Крагујевца, преко Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Италије, највишег успона на Алпима, где ће се попети на 3000 метара надморске висине, до најсеверније тачке Европе, Норд Капа.

Двојица великих заљубљеника у бициклистичку вожњу упознали су се пре месец дана и одлучили да заједно пређу осам хиљада километара, за око сто дана.

Крагујевчани кажу да њихов пут има и хуманитарни карактер.

Љубиша Шљивић је пре две године возио бицикл до Барселоне, а прошле године до Португала и учествовао у још једној хуманитарној акцији.

Никола Палчић прешао је бројне километре по Балкану и околним земљама бивше Југославије.

И један и други кажу да само на бициклу могу да доживе лепоте планине, а напори на успонима су, додају, мала цена за ово задовољство.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *