Биљана Горуновић на ОКТОХ-у

Традиционална музичка манифестација ОКТОХ настављена је концертом пијанисткиње Биљане Горуновић, у Првој крагујевачкој гимназији.

На програму су била дела Моцарта и Шопена. Концерт је одржан у сарадњи са Београдским Шопен Фестом.

Спомен парк „Крагујевачки октобар“ организује 49. ОКТОХ под покровитељством града Крагујевца и уз подршку Музичког центра.

Пијанисткиња Биљана Горуновић је дипломирала и магистрирала на Московском онзерваторијуму „Чајковски“. Наступала је широм Србије и иностранства.

Сарађивала је са свим значајним оркестрима у земљи и камерним ансамблима као што су Београдска филхармонија, Гудачи Светог Ђорђа, Оркестар РТС-а.
Добитница је награде Удружења музичких уметника Србије за најбољи концерт 2006. године.

За ПГП РТС снимила је компакт диск са клавирским делима Милоја Милојевића и премијерно извела циклус „Камеје“. Критичари НИН-а концерт посвећен делима Милоја Милојевића прогласили су за најбољи у 1999. години.

Педагошку каријеру Биљана Горуновић као редовни професор остварује на Катедри за клавир на Академији уметности у Новом Саду, а њени студенти постижу запажене резултате у земљи и иностранству. Предавач је на бројним фестивалима.

Биљана Горуновић је члан Удружења музичких уметника Србије.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Биљана Горуновић на ОКТОХ-у”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *