Бивши академци Економског факултета прославили 45 година од уписа

На прослави 45 година од када су уписали студије на Економском факултету окупило око 30 бивших студената. 

Традиционално, већ више од четврт века састају се сваког последње суботе у септембру.

Они су студије  уписали давне 1974. године, када је у Крагујевцу постојало одељење београдског Економског факултета. Прослава на крагујевачком Економском факултету била је и прилика да се старе колеге присете, како кажу, лепих и безбрижних година студирања.

Године 1974. тадашњи Економски факултет у Београду уписао је нову генерацију студената у оквиру посебног одељења у Крагујевцу.

Годину дана касније, крагујевачко одељење се издвојило и 16. децембра основало Економски факултет у Крагујевцу, који је са тадашњим Машинским факултетом један од најстаријих крагујевачких факултета. Четири и по деценије касније, тадашњи академци прослављају упис на студије.

Вера Вучелић Сретковић дошла је из Краљева да види колеге са факултета. Каже да је 45 година брзо прошло и да редовно организују дружења на којима се присећају студентских дана.

Генерација која је школске 1974/75. године упсиала Економски факултет је, према оцени професора, била једна од успешнијих. Изнедрила је чак осморо универзитетских професора.

Један од њих је и редовни професор Економског факултета у Нишу Сретен Ћузовић, који упоређује тадашње И данашње студирање.

Осим академаца, прослави су присуствовали и њихови професори и садашњи декан Петар Веселиновић. У генерацији 1974/75. налазе се бројни стручњаци из области економије и менаџмента који су међународно познати, доктори наука, професори средњих школа, менаџери, експерти у банкарским организацијама и осигуравајућим кућама. Златни сусрет, у већем броју, заказују за пет година.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *