Бивши радници Заставе камиона траже помоћ од градоначелника

Бивши радници Заставе камиона који већ годину и по дана траже исплату заосталих зарада, повезивање радног стажа од 2010. до 2018. године, окупили су се испред зграде градске управе.

Они су данас упутили захтев градоначелнику Радомиру Николићу у коме траже да им помогне у решавању њихових проблема. Некадашњи радници камиона кажу да, на име заосталих зарада потражују око 207 милиона динара.

Радници Камиона захтевају да се заостале зараде исплате према Протоколу из 2008. године, због тога што не верују да ће у стечајној маси бити новца за измиривање њихових потраживања.

Бивши радници камиона окупљени испред зграде градске управе подсетили су  на своје захтеве, који су достављени Министарству привреде, а везане за неисплаћене зараде предате државном секретару Драгану Стевановићу, још новембра 2019. године.

Како одговор Владе није стигао, бивши радници Камиона данас су упутили захтев градоначелнику Радомиру Николићу у коме траже да им помогне у решавању проблема.

Бивши радници фабрике Застава камиони најавили су поново окупљање испред зграде градске упрве, уколико до петка не добију одговор Министарства привреде поводом њихових захтева везаних за неисплаћене зараде.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *