Бивши ученици и мештани уређују школу у Церовцу

Мештани села Церовац и некадашњи ученици истуреног одељења Основне школе „Сретен Младеновић“ у Десимировцу организовали су акцију уређења ове сеоске школе.

За асфалтирање пута до школе у Церовцу и замену столарије прикупљено је 220 хиљада динара, док је остатак новца обезбедио град Крагујевац.

Иницијатори акције кажу да им је циљ да ђацима ове школе обезбеде боље услове за учење.

Неђа Јовановић, Јован Миловановић и Милош Николић заједно са директором Основне школе „Сретен Младеновић“ у Десимировцу Дејаном Антићем и мештанима села, покренули су акцију уређења учионица у Цервоцу. Од прикупљеног новца асфалтиран је пут до школе, а у току су радови на постављању пвц столарије.

Директор школе Дејан Антић каже да је обнова једне од најстаријих школа у Шумадији од великог значаја, јер ће ђаци имати боље услове за учење.

Мештани и бивши ученици сакупили су 220 хиљада динара, док је остатак новца обезбедила локална самоуправа. Основну школу „Сретен Младеновић“ у Церовцу похађа 13-оро ученика.

Матична школа „Сретен Младеновић“ у Десимировцу, има још седам истурених одељења у Церовцу, Опорници, Лужницама, Пајазитову, Горњим Јарушицама, Реснику и Новом Милановцу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *