Бизнис иновациони центар – важно место за почетнике у пословању

Бизнис иновациони центар предузетницима са територије града Крагујевца, који имају иновативни производ или услугу пружа јединствено радно окружење које ће повећати шансе њиховог предузећа да успе на тржишту.

Од 2009. године када је основан до данас кроз бизнис инкубатор је прошло више од 70 фирми, међу којима је било 50 почетника у пословању од којих је већина још увек активна.

Бизнис иновациони центар је својеврстан економски развојни алат осмишљен да помогне иновативним младим предузетницима да убрзају реализацију пословне идеје и повећају шансу за раст и успех.

Сврха БИЦ-а је да створи успешне фирме које ће након напуштања програма инкубације са позитвним финансијским пословањем моћи самостално да послују на тржишту и као такве доприносе јачању локалне економије.

Станарима БИЦ-а су, осим канцеларијског простора, на располагању ИТ учионица и сала за састанке, а имају и могућност похађања низа обука и тренинга.

У Бизнис иновационом центру тренутно борави 15 станара, међу којима је 8 старт-ап компанија, а на овом месту постоји и могућност закупа простора по комерцијалним условима.

Крагујевачки Бизнис иновациони центар је у последње две године учествовао у реализацији неколико важних пројеката усмерених на подстицање развоја предузетништва.

За наредни периоду у плану је, између осталог, организовање обука за унапређење пословних вештина.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.