Шетњом по пешачком прелазу протестовали због неисплаћених зарада

Бивши радници фабрике Застава камиони из Крагујевца протестовали су у Пешачкој зони, тражећи да им се до краја године исплате зараде које им дугује фабрика у стечају.

Преко Центра за социјални рад „Солидарност“ у Крагујевцу, Книћу и Баточини 2020. године исплаћено је по 40 хиљада динара, у току 2021. по 50 хиљада динара, а сада је у току исплата по 50 хиљада динара за 326 бивших радника фабрике Застава камиони Крагујевац.

Ова помоћ на име њиховог дуга је недовољна јер они потражују неисплаћене зараде за период од јула 2014. до августа 2018. године.

Њихов захтев је да преостали део потраживања намире бившим запосленим радницима у 10 једнаких месечних рата до краја ове године.

Тај предлог су почетком овог месеца предочили Министарству привреде, али још увек нису добили никакав одговор на њихов допис.

Шетња преко пешачког прелаза у улици 27. марта је био начин за блокирање саобраћаја који су применили окупљени бивши радници фабрике Застава камиони, а у знак протеста због неисплаћених зарада.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.