Блок „Воја Радић“ у Ердоглији добија потпуно нов изглед

Радови на комплетном уређењу блока „Воја Радић“ биће завршени, како је планирано 30. новембра.

Ангажоване су додатне екипе Предузећа за путеве, Електропривреде, Водовода, Телекома како би комплекс који је сада блокиран за саобраћај због радова, већ у току наредне недеље био спреман за асфалтирање, а станари који деценијама живе у овом делу Ердоглије добили комплетно инфраструктурно опремљене стамбене комплексе.

То је за РТК изјавио Владимир Доби, члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима.

Он је рекао да се у овом тренутку одређују приоритети у планирању буџета за наредну годину, и да је извесно да ће из градске касе бити финансирана једна од капиталних инвестиција у вредности од 250 до 300 милиона динара.

Стамбени, али и пословни простор у зградама блока “ Воја Радић“ после више од деценије добија потпуни пристојан, урбани изглед.

Раде се први пут приступне улице, пешачке стазе, паркинг простор, нише за контејнере, постављају клупе.

Житељи овог дела града добиће сређену и кишну канализацију.

Због посеченог дрвећа су негодовали станари блока, али озеленавање је планирано и то са три пута већим бројем садница од 36 уклоњених.

До краја грађевинске сезоне, односно док временски услови дозволе и багери који су тренутно ангажовани на изградњи нових улица у граду остају на терену.

Инфраструктурно опремање улица и насеља наставља се и у наредној 2021. години.

Тада би требало да се реализује низ инвестиција чије финансирање опредељују и Влада Републике Србије и град.

Очекује се и почетак изградње северне обилазнице, али и суочавање са највећим проблемом који у овом тренутку мучи град Крагујевац – а то је – решавање проблема гасних котлова у Енергетици што ће морати да се уради уз помоћ државе.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *