„Дај педалу раку“ у Крагујевцу

Тачно у 12 часова на платоу испред Скупштине града у Крагујевцу, подизањем заставе означен је старт бициклистичке вожње „Дај педалу раку“ која се у организацији Женског центра „Милица“ одржава истовремено у 29 градова Србије.

Иначе, кампања „Дај педалу раку“ организује се шесту годину за редом, са циљем да се пошаље порука подршке свим људима који болују од канцера.

Ова манифестације се реализује под институционалним покровитељством Министарства здравља Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Института за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“, Института за онкологију и радиологију Србије и Војводине и Клиничког центра Ниша и Крагујевца.

Последњих деценија бележи се константан пораст броја оболелих од карцинома дојке, а један од највећих проблема је касно дијагностиковање ове болести.

Најчешће јављање пацијената је у одмаклој фази болести када тешко долази до излечења.

Према званичним подацима Европског регистра за рак, Србија се налази на другом месту по броју смртних случајева од ове врсте карцинома.

Кампања „Дај педалу раку“ је пројекат који шесту годину за редом спроводи Женски центар „Милица“.

На платоу испред Скупштине града у Крагујевцу, тачно у подне, симболичним подизањем заставе означен је старт бициклистичке вожње „Дај педалу раку“.

Кампња „Дај педалу раку“, организована у још 29 градова Србије, ове године је добила и регионални карактер. Организацији се придружила и Словенија.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *