Боља наплата пореза у Крагујевцу

Градска пореска управа је у првих девет месеци ове године на рачуну јавних прихода града прикупила преко милијарду динара, што је за 200 милиона више у односу на исти период прошле године.

Рекордној наплати пореза допринела је појачана теренска контрола имовине.

Због пандемије корона вируса претходна година је била тешка и грађанима и пореским службама.

Ипак, у таквој ситуацији, већина пореских обвезника је измирила дуговања.

Редовне контроле утврђених пореских обавеза и стања на терену током целе године интезивно су спровођене на територији града.

Уколико порески обвезници уплате износ већи од задужења, желећи да заокруже цифру, или то учине случајно грешком, разлика у новцу остаје на стању до намирења следеће обавезе. Постоји и процедура да добију новац назад.

Рекордну наплату пореза Градска пореска управа је остварила не само по основу пореза на имовину, већ и наплате накнаде за заузеће јавних површина, накнаде за коришћење грађевинског земљишта, локалне комуналне, боравишне и еколошке таксе.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *