Ускоро изградња кланице за овце и јагњад у Книћу

Изградња кланице за овце и јагњад у Книћу била је једна од тема Скупштине Удружења одгајивача оваца Србије која је одржана данас у Крагујевцу.

Пољопривредници су сагласни да би изградња кланице, допринела да се превазиђе вишегодишњи проблем који прати ову грану сточарства.

На скупштини Удружења одгајивача оваца Србије разматрани су текући проблеми у сточарству.

Разговарало се о продаји оваца и плановима за наредни период, а како би се производња подигла на виши ниво, пољопривредници сматрају да је једино решење изградња кланице.

За изградњу кланице, добијена је парцела у Книћу, обезбеђена правна заштита и 50 одсто средстава од Министарства пољопривреде.

Привредна комора Србије подржава изградњу кланице. Истичу да да је продаја оваца и јагњади у овој години значајно опала.

Пољопривредници су уверени да ће изградњом кланице моћи да се превазиђе вишегодишњи проблем који прати ову грану сточарства.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.