Бољи услови рада за запослене у Заводу “Мале Пчелице”

Запослени који раде у вешерају и кухињи Завода за смештај одраслих лица “Мале Пчелице“ радиће у неупоредиво бољим условима него раније.

Просторије ових служби су потпуно обновљене, купљене су и нове машине, а у присуству великог броја званица отворена је и Кућица за посете.

За ове послове Завод је из сопствених средстава издвојио 20 милиона динара.

У пет павиљона Завода за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“ борави преко 900 корисника, а ова установа социјалне заштите, која постоји више од 40 година, највећа је тог типа у Европи.

Услови рада запослених у кухињском делу, у коме ради 46 радника, сада су на високом нивоу и у складу са прописаним стандардима, јер је набављена нова опрема, замењени су подови и инсталације, а цео простор је потпуно променио некадашњи изглед.

Просторије у којима је смештен вешерај нису реновиране више од тридесет година, па су услови рада запослених били веома тешки.

Сада су набављене нове машине за прање веша, а запослени који раде у вешерају напомињу да је реновирање овог простора од велике важности јер се дневно, у просеку, опере 4 тоне веша.

Кућица за посете је место где ће, у присуству социјалног радника, убудуће корисници боравити са члановима породице који долазе да их обиђу.

У том простору налазе се чајна кухиња са намештајем, а на платоу испред овог објекта је лепо уређен простор.

Иначе, у „Малим Пчелицама“ смештен је и велики број корисника са подручја општине Кнић.

Како је најављено, у Равном гају ускоро ће бити отворен и Центар за деменцију, у коме ће боравити и оболели од Алцхајмерове болести.

Корисници Завода су за званице приредили кратак музички програм.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *