Крагујевац и Москва настављају Школу мира

Унапређење међусобне сарадње образовних установа из Србије и Русије и пријатељства међу младима, уз промоцију талентованих ђака из Крагујевца и Москве, биле су теме сусрета који је за ученике и професоре Образовног комплекса 1862. из Москве организовао Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

Гости из Москве, који су присуствовали трећем српско-руском фестивалу у основној школи „Свети Сава“ изразили су задовољство пријемом код вршњака у Крагујевцу.

Кажу да им се посебно свиђа то што је у Србији топло време, архитектура и историја града, али и Крагујевчани, који су, како тврде, добри домаћини.

Представници Образовног комплекса 1862. из Москве очекују да ће се пријатељство ђака и сарадња образовних установа наставити.

Позив за учешће на руско српском фестивалу у школи Свети Сава омогућио им је да уметнички таленат својих ученика представе у другој земљи.

Сарадња са Образовним комплексом 1862 започета је крајем прошле године, када је делегација ученика и професора из Крагујевца посетила Москву.

Они су тада били у прилици да уче језик, присуствују школским радионицама, склапају нова пријатељства, а посетили су и Академију уметности.

На пријему је наглашено да је подршка града била од посебног значаја за ђаке и професоре, јер је Град финансирао пут и боравак у скупој Москви.

„Школа мира“ ове године обележава 30 година постојања.

Конкретним пројектом обележен је јубилеј. Сарадњом са московском школом повезује се велики број крагујевачких и московских ученика, каже аутор пројекта, Петар Стефановић.

За одличну сарадњу, гостима су уручене дипломе.

Како је најављено, у плану је да делегација наших ученика и професора поново посети Русију, а очекује се да сарадња Крагујевца и Москве постане традиционална.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *