„Борба“ у знању

У Првој крагујевачкој Гимназији одржана је акција у организацији ђачког парламента под називом “Борба генерација”.

Ово је прво вече у коме су се такмичили ђаци и професори, у квизу опште културе, док је друго вече планирано за спортско такмичење у кошарци.

Први ђачки парламент у Србији, организација је која на изборима бира премијера, са свим министарствима, која су подељена у тимове, сходно интересовањима ученика.

Могу се похвалити бројним пројектима које су реализовали у вишегодишњем раду, а неки од њих су организовање разних трибина, спортских догађаја, представа и других културних дешавања.

Овог пута организовали су квиз опште културе у коме су снаге вијуга одмерили ђаци и њихови професори.

“Борба генерација” је име ове акције, али је на првом месту било дружење уз необилазна задиркивања ко се први јавио за одговор и зашто је неко добио тежи задатак.

Неке од акција овог парламента имају и еколошки карактер па ће се тако на другом сусрету осим спортског такмичења између ђака и професора прикупљати еколошка средства која се могу рециклирати.

Свечана сала Прве крагујевачке гимназије била је пуна знатижељних средњошколаца који су гласно бодрили своје другаре али и аплаузом исказали поштовање према професорима који су после часова остали ту због њих да би им дали подршку за њихове сјајне идеје.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *