Дипломе за јубилеј

У оквиру обележавања 40 година рада и постојања Факултета Медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, у суботу су, у амфитеатру, промовисани специјалисти и ужи специјалисти као и дипломци основних и струковних студија тог факултета.

Од децембра прошле године до данас на Факултету Медицинских наука диплому лекара специјалисте и субспецијалисте стекло је 52 доктора медицине.

У истом периоду на Медицинском факултету, диплому струковног физиотерапеута стекло је 24 студента.

На основним струковним студијама, струковна медицинска сестра дипломирало је 43 студента.

Најбољим дипломцима захвалнице и златнике уручио је декан факултета Медицинских наука проф. др Предраг Чановић.

Од децембра прошле године до данас студије медицине завршило је 179 студената, део је дипломе добило на Видовдан, а данас њих 115.

Звање доктора стоматологије добило је 23 дипломца и 86 магистара фармације.

Симболично у дворишту Ректората Универзитета у Крагујевцу, трећа генерација дипломаца стоматологије засадила је 23 дрвета. До сада је на овом студијском програму диплому доктора стоматологије стекао 71 студент.

Већ традиционално сађење дрвећа у дворишту Ректората симболизује повезаност студената и факултета, али и међусобна повезаност доктора стоматологије који треба да буду упућени једни на друге.

Иначе, од настанка факултета до данас на Медицинском факултету дипломирало је 3.867 студената, на фармацији 540, и стоматологији 71 студент.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *