Божић у крагујевачкој ковид амбуланти

И док већина нас Божић дочекује у својим домовима са својим најближима, има оних који без прекида раде напоран, озбиљан, одговоран и хуман посао помажући пацијентима у крагујевачкој ковид амбуланти.

Наша екипа посетила је данас медицинаре у Амбуланти за фебрилан стања и респираторне инфекције Дома здравља у Крагујевцу.

Сви здравствени радници ковид амбуланте у Крагујевцу и Васкрс и 1. мај и Нову годину и Божић дочекују са истом жељом.

И данас, на Божић, у смени пет лекара, исто толико медицинских техничара, радиологија и лабораторија. Да ли због празника или не, са друге стране стакла мањи број пацијената него претходних дана.

Иако у ковид амбуланти раде напоран посао у комплетној заштитној опреми, солидарни су са колегама и не заборављају ни њихов рад.

На празнично дежурство у АТД дошле су и колеге из Здравствене амбуланте број 1 која је, такође, ковид амбуланта.

Вишечасовни рад у ковид амбуланти, стресне ситуације и лепи догађаји, учинили су да медицинари који раде у Амбуланти за фебрилна стања и респираторне инфекције Дома здравља постану велика породица.

И то је лепша страна њиховог посла. Ретке и кратке предахе јуче и данас користили су да унесу бадњак или ломе чесницу.

Крај смене користе да сумирају све утиске тог дана, размене искуства и буду подршка једни другима, како би већ сутра били пацијентима. Протеклих готово 10 месеци научили су их да буду стрпљиви и спремни за договор.

А када свуку скафандере, изују каљаче, скину заштитне маске, визире и рукавице, одлазе кући да проведу остатак празника.

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, а у знак солидарности са свима који се тренутно боре за живот и здравље, медицинари из крагујевачке ковид амбуланте суграђанима су послали универзалну поруку да се живот наставља и да за страх нема места све док смо једни другима подршка.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *