Брига о особама са инвалидитетом приоритет у 2019.

Брига о особама са инвалидитетом, реконструкција објеката, брига о деци и најстаријим суграђанима биће приоритет и у 2019. години, најавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Он је, представљајући годишње резултате рада Министарства, оценио да је један од најважнијих пројеката током 2018. “Реци НЕ раду на црно” дао добре резултате у борби против сиве економије.

Сектор за заштиту особа са инвалидитетом остварио је велики успех у оквиру пројекта једнаки, за који се надам да ће трајати годинама, рекао је министар Ђорђевић и најавио да се увођење националног СОС телефона очекује крајем 2018.

Према његовим речима, успешно је завршена и прва фаза у оквиру пројекта израде Социјалних карата за лакше и брже остваривање грађанских права.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је подсетио да је у току реорганизација центара за социјални рад и додао да ће се то бити један од приоритета и у наредном периоду.

У сарадњи са Министарством финансија радиће се и на повећању пензија. Крајњи циљ је, каже Ђорђевић, да просечна пензија буде у нивоу минималне потрошачке корпе.

Ђорђевић је најавио и да ће почетком следеће године министарство свој интернет сајт прилагодити особама са инвалидитетом.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *