„Буди хуман – живи здраво“

Наставља се пројекат „Буди хуман-живи здраво“ који у Политехничкој школи у Крагујевцу реализују педагози заједно са полицијским службеницима.

Предавање о вршњачком насиљу, превенцији наркоманије, алкохолизму, полно преносивим болестима само су неке од тема које су обрађене за школску популацију.

Циљ ових предавања је развијање нових програма превенције ризичног делинквентног понашања младих као и подизање свести о нездравом стилу живота.

Злоупотреба опијата карактеристична је за модерно друштво. Дрога се више не догађа негде на другом месту и неком другом, она је међу нама, свакодневно присутна, истичу учесници програма.

Статистике говоре да је повећан број уживалаца дрога, нарочито међу средњошколцима, па и старијим основцима.

Управо због тога Политехничка школа у Крагујевцу, у сарадњи са лекарима, и полицијским стручњацима организује предавање са ученицима, родитељима и наставницима, како би се упознали са овим проблемом.

„Буди хуман- живи здраво“ је пројекат који има за циљ да кроз предавања по школама утиче на то да деца не посежу за дрогом.

Поред проблема наркоманије, и полно преносиве болести услед ризичног понашања део су програма коме је посвећена пажња.

Медицински стручњаци тврде, да ниједна дрога као ни конзумирање алкохола није безопасна, већ напротив, оставља тешке последице по ментално и физичко здравље.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *