Будући дизајнери

Мисија Друге техничке школе је да образује и усавршава ученике за потребе привреде у области културе, уметности и јавног информисања, шумарства и обраде дрвета кроз редовно школовање.

У модерним кабинетима са савременим наставним средствима и радионицама опремљеним за стицање знања из профиле: техничар дизајна ентеријера и индустријских производа из обликовање намештаја и ентеријера и профиле пејзажне архитектуре и столарства.

Друга техничка школа кроз традицију дугу 65 година, образује разне профиле спремне да након завршетка школовања буду професионални представници своје струке.

Кроз практичну наставу, ђаци стичу искуство и примењују своје знање у пракси. У оквиру образовног профила техничар дизајна, ентеријера и индустријских производа, ученици постепено развијају ликовно естетски смисао, пројектанску зрелост, уче тродимензионалност и просторност, феномен облика и њихову повезаност са захтевима функције и ергономије.

Образовни профил техничар за пејзажну архитектуру намењен је креативним ученицима наклоњеним природи, цртању, обликовању екстеријера и природних елемената у ентеријеру.

У оквиру образовног профила техничар за обликовање намештаја и ентеријера извршен је спој уметности и технике, прилагођен модерном схватању извођења наставе и професионалне едукације.

У модерним кабинетима са савременим наставним средствима и радионицама са комплетном опремом и свим потребним машинама, кроз примену савремених метода у настави, ученици стичу знања и вештине у складу са својим жељама.

По завршетку школовања ученици имају проходност ка факултетима из области ликовне уметности, дизајна, архитектуре и примењене уметности.

Структура предмета им омогућава наставак школовања како на техничким тако и на факултетима ликовних уметности, или на биотехничким факултетима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *