ФИЛУМ ускоро на новој адреси?

Настава на Филолошко-уметничком факултету убудуће би могла да се одвија на две, уместо на досадашњих осам локација.

Као нове адресе ове образовне установе, која већ 16 година нема сопствену зграду, помињу се Дом војске и Факултет медицинских наука.

Усељење у војни објекат кочи административна процедура, а друга опција зависи од завршетка изградње Центара изврсности.

Решавање просторног проблема Филолошко-уметничког факултета један је од циљева које реизабрани ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Небојша Арсенијевић намерава да испуни у наредном мандатном периоду.

Он је, гостујући у “Епицентру” Телевизије Крагујевац, рекао да ће након пресељења Факултета медицинских наука у објекат Центара изврсности, зграда те образовне установе у улици Светозара Марковића бити уступљена ФИЛУМ-у.

Настава на Филолошко-уметничком факултету одвија се на осам локација, што у значајној мери омета добру организацију. Због тога je, кажу на ФИЛУМ-у, од изузетне важности да што пре добију адекватан простор.

Вест о пресељењу у зграду Факултета медицинских наука дочекали су са радошћу, а очекују да ће ускоро бити окончана и административна процедура која кочи усељење у Дом војске.

Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу почео је са радом 2002. године и од тада нема сопствену зграду.

Због проширења потреба домаћина, који су им уступили простор за одржавање наставе, за будуће филологе и њихове колеге са одсека за музичку и ликовну и примењену уметност све је мање места.

Зато би решавање просторног проблема ФИЛУМ-а требало да буде приоритет доносилаца одлука на свим нивоима.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *