Цене воћа и поврћа на кванташкој пијаци сличне прошлогдишњим

На крагујевачкој Кванташкој пијаци и ове године је разноврсна понуда воћа и поврћа.

Иако се за већину намирница цена није значајније променила у односу на прошлу годину, црвена паприка за припрему зимнице издваја се из понуде, а цена по килограму креће се од 90 до 150 динара.

За џак „сомборке“ потребно је издвојити до 600 динара.

Парадајз се може набавити по цени од 100 до 120 динара за килограм, док је плави патлиџан ове године 60 динара.

Купци које смо јутрос затекли на Кванташкој пијаци примећују да су цене паприке и парадајза мало више него ранијих година, али ипак издвајају 90 динара за ситнију и 150 динара за крупну, црвену паприку за ајвар.

Парадајз је знатно скупљи него прошле године, па је за килограм домаћег потребно платити и до 120 динара.

Домаћице које за ајвар користе плави патлиџан, за њега издвајају до 60 динара.

Скупљи парадајз и паприка нису променили мишљење крагујевачких домаћица – зимница се спрема и ове године, само у мањим количинама.

Продаваца има, понуда је разноврсна али, како кажу, продаја је знатно слабија него лане.

Произвођачи тврде да је поврће и воће које стигне на крагујевачку пијацу доброг квалитета и за њега је и потребно издвојити више новца, док се за производе који се због временских услова не изгледају као са рекламе може направити приступачнија цена.

сомборке кошта око 600 динара, а шаргарепа до 40 динара за килограм. Цене воћа су непромењене у односу на прошлу годину.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.