Центар „Кнегиња Љубица“ обележио деценију рада

Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ обележио је деценију постојања, током које је услуге добило готово 9300 корисника.

Од оснивања, услугу Прихватилишта за децу и младе користило је више од 280 корисника, у Сигурној кући је привремени смештај од 2011. – до 2020. добило преко 720 корисника.

У Дневном боравку за децу из породица у ризику било је преко 300 деце, а у Дневном боравку за децу и младе са проблемом у понашању 570.

Помоћ и негу геронтодомаћица добило је више од 2680 старијих суграђана.

Током деценије рада, Центар за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица пружа услуге и унапређује систем социјалне заштите у Крагујевцу, али и „пилотира“ нове услуге.

Данас пружа укупно седам услуга од којих је шест лиценцирано.

Био је један је од ретких центара усуга социјалне заштите у Србији, који је основала локална самоуправа, а данас је пример добре праксе и осталим срединама.

Одлуком о оснивању Центра Кнегиња Љубица планирано је лиценцирање услуге становање уз подршку за младе који се осамостаљују.

Прошла година је због пандемије била пуна изазова у пружању услуга, али су запослени у Центру били доступни деци, младима и старијима.

Оба прихватилишта су за време ванредног стања и ванредне ситуације била отворена и без иједног корисника позитивног на корона вирус.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *