Значај и могућности заштите дигиталних података

Безбедност дигиталних података као предуслов успешног пословања била је тема скупа у Крагујевцу, који је организовала Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља.

Конференцији су присуствовали представници јавних предузећа и организација које управљају личним подацима.

Дигитализација је, поред лакшег управљања подацима, донела и нове опасности. Крађа дигиталних података, осим за грађане, може бити погубна за бројне компаније и организације.

О значају и могућностима заштите дигиталних података разговарало се на скупу у Крагујевцу.

Представници фирме „Скај Експрес“ из Београда, која се бави заштитом информационих система у компанијама, говорили су о својим искуствима у овој области и изазовима са којима се сусрећу у пословању.

Конференцији у Крагујевцу присуствовали су представници јавних предузећа, установа, јединица локалне самоуправе и других организација које управљају личним подацима.

На скупу је било речи о законским обавезама из домена безбедности дигиталних података.

На овај начин покренута је иницијатива да се компаније и установе у региону упознају са могућностима заштите дигиталних података и подржи њихова примена, поручено је са скупа у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *