Центар за образовање наставља са промоцијом науке

Центар за промоцију науке Београд, крагујевачки Центар за образовање и град Крагујевац потписали су Меморандум о сарадњи, чиме је и званично настављена сарадња.

У фокусу је промоција и популаризација науке, а дефинисани су и правци будуће сарадње.

Научни клуб у Крагујевцу основан је пре пет година, са идејом да то буде место где ће се најмлађима, на занимљив и практичан начин, представити и приближити наука.

О томе говоре бројне активности, као и број предшколаца, основаца и средњошколаца који су прошли кроз Научни клуб.

Потписивањем Меморандума о сарадњи између београдског Центра за промоцију науке и Центра за образовање Крагујевац већ започета сарадња продужена је на још пет година.

Центар за образовање Крагујевац ове године слави јубилеј – 10 година успешног рада и пет година од оснивања Научног клуба.

Развој науке и њена популаризација међу предшколцима, ученицима студентима, наставницима, научницима и свима онима који воле науку је од изузетног значаја за развој и унапређење града Крагујевца.

Ради промоције и популаризације науке, крагујевачки Центар за образовање спроводи низ активности у Краљеву где ће, у сарадњи са краљевачким Центром за промоцију науке, у наредном периоду бити отворен Научни клуб Краљево, који ће функционисати под менторством Научног клуба Крагуевац.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *