Центар за образовање свечано уручио дипломе и награде својим полазницима

Свечаном доделом диплома и награда, Центар за рад талентованом децом, који функционише у оквиру Центра за образовање Крагујевац, обележио је другу годину успешног рада.

Свечаној додели диплома присуствовао је Душан Алексић, члан Градског већа за образовање.

Захваљујући Центру за образовање Крагујевац који је препознао потребу за формирање Центра за рад са талентованом децом, ученицима је омогућено да своје знање и вештине стечене кроз формално образовање у областима које их интересују усаврше и самим тим да се докажу освајањем награда.

Биологија, екологија, енглески и српски језик, хемија, физика и математика били су наставни предмети за које је организован менторски рад са талентованим ученицима, а резултати су евидентни.

У питању је менторска настава у оквиру које су се полазници Центра, ученици седмог и осмог разреда основних школа и ученици средњих школа са територије града Крагујевца, припремали за тест знања у одбрани научно-истраживачког рада.

Најављен је и Научни камп за полазнике који су остварили сјајне резултате, који ће се одржати од 17. до 22. августа, у Дечјем одмаралишту на Копаонику.

На овај начин, град даје подршку најбољим младим истраживачима како би своја знања преточили у истраживачке радове.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *