Центар за промоцију здравља ИЗЈЗ наставља са едукацијом младих

Превенција болести зависности, са акцентом на пушење и штетност дуванског дима, била је тема предавања које је Институт за јавно здравље, у срадњи са партнерима, организовао за ученике седмог и осмог разреда Основне школе “Станислав Сремчевић“.

Институт за јавно здравље наставља са едукацијом ученика крагујевачких основних и средњих школа о болестима зависности и значају њихове превенције.

Теме су прилагођене узрасту ђака и прате изазове са којима деца и млади могу да се сусретну током одрастања, међу којима су и цигарете.

Осим о штетности пушења и дуванског дима, на предавању је било речи и о ризичном понашању на интернету и дигиталном насиљу на друштвеним мрежама.

Предавања су део здравствено-промотивних активности које крагујевачки Институт за јавно здравље спроводи у сарадњи са партнерима.
Прилику да се едукују на ову тему имаће и ученици других школа у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.