Центру за неонатологију нови инкубатор од УНИЦЕФ-а

У оквиру кампање УНИЦЕФ-а  „Тако мали да би у срце стали“, која је покренута крајем прошле године са циљем да се опреме и модернизују неонатолошка одељења у Србији, у Универзитетски клинички центар у Крагујевцу је данас стигао нови инкубатор.

У Србији се годишње роди 65 хиљада деце од којих је чак четири хиљаде беба рођено превремено.

Сваког дана, нових седам беба захтева неки вид ургентне подршке, показују статистички подаци.

Центар за неонатологију, који се налази у оквиру Клнике за педијатрију Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу, добио је нови инкубатор.

Запослени на крагујевачкој Клиници за педијатрију наводе да велику захвалносат дугују УНИЦЕФ-у јер је, кажу, са њима био и свих предходних година.

Ова организација несебично и посвећено улаже у развој и модернизацију неонаталне неге у Крагујевцу, али и осталим јединицима у Србији.

УНИЦЕФ је од 2017. године до сада уложио близу 37 милиона динара у модернизацију рада неонаталне службе у Србији.

Ова организација апелује на грађане да својим донацијама наставе да пружају помоћ, како бисмо показали сву снагу заједништва и помогли да најосетљивије бебе добију најбоље услове за почетак живота.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *