Четинари и црвенолисне шљиве за пријатнији амбијент у Геронтолошком центру

Садњом четинара, спиралних и округлих туја и црвенолисних шљива у дворишту Геронтолошког центра, обележен је Дан планете Земље.

Акцију су заједнички спровели Јавно комунално предузеће Шумадија, Институт за јавно здравље и Музичка школе „Др Милоје Милојевић“.

Дан планете земље обележен је садњом 40 садница у комплексу Геронтолошког центра како би корисници услуга дома старих имали лепши и пријатнији амбијент.

У акцијама подршке старијим суграђанима редовно учествује и крагујевачки Институт за јавно здравље.

Дан планете Земље подудара се са оним што град Крагујевац ради и што ће наставити и убудуће, а то је пошумљавање и озелењавање града креирањем зелених оаза и паркова како би се створили што лепши зелени амбијенти у којима Крагујевчани проводе слободно време

Саднице су донација Јавног комуналног предузећа Шумадија које је недавно одрадило и мање грађевинске радове у дворишту Геронтолошког центра.

Након обележавања Дана планете земље, следећа активност у Геронтолошком центру биће обележавање мајских празника.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *