Четири крагујевачка факултета у сусрет четвртој индустијској револуцији

Студијски програм „Електротехника и рачунарство“, који Универзитет у Крагујевцу реализује уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и „Дигиталне Србије“, кроз пројекат Мастер 4.0, стартује у октобру и биће реализован на четири факултета Универзитета у Крагујевцу.

У мастер програм, који има за циљ приближавање четвртој индустијској револуцији, укључени су крагујевачки Природно-математички факултет, Економски као и Факултет инжењерских наука, заједно са чачанским Факултетом техничких наука.

Реализацију пројекта финансира министарство, а подршка Универзитету у Крагујевцу огледа се у опреми и финансирању 15 полазника из буџета.

Исти број слободних места предвиђен је и за полазнике мастер студија који ће сами финансирати школовање, а за њих петоро новац је издвојила и „Дигитална Србија“.

На Факултету инжењерских наука у Крагујевцу кажу да су креирањем студијских програма и до сада имали слуха за потребе тржишта, али ће нови омогућити проширивање знања дипломцима који су успешно прошли кроз основне студије и имају намеру да наставе усавршавање.

Нови мастер програм стартује почетком нове академске године.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *