Четворочлане породице летоваће тамо где се не траже негативни ПЦР тестови

У туристичким агенцијама почела је резервација дестинација за овогодишњу сезону летовања.

У овом тренутку предност имају туристи који већ две године чекају на реализацију  уплаћених аранжмана пре короне.

Нових путника највише ће по свој прилици бити за земље где није обавезан негативан ПЦР тест, јер за Грчку четворочлана породица, у којој су оба родитеља вакцинисана не може да избегне трошак плаћања теста за два детета који за оба правца износи 36 хиљада динара.

Пандемија корона вируса није завршена, али многе земље са развијеним туризмом полако налазе начин да делатност од које живе учине колико толико прихватљивом.

И по њих, али и по госте.

Међутим, то није једноставно.

Грађани Србије, вакцинисани у завидном проценту у односу на остале Европљане, моћи ће на летовање.

Међутим, после савладане заштите од короне, појавила се друга препрека – за два негативна ПЦР теста за децу треба издвојити позамашне суме. 

Последње две деценија грађани Крагујевца су највише летовали попут сународника на Јонској и Егејској обали у Грчкој.

Рекорди су из године у годину рушени,а црногорско приморје није био први избор због цена које су знатно више на овом делу Јадрана.

Овог лета, по свој прилици, црногорско приморје видеће госте из Шумадије.

Туристи који се не одричу Грчке требало би пре резервације али и одласка, без обзира да ли је раније уплаћена или ће тек бити, да се добро информишу о протоколима у омиљеној дестинацији за летовање, јер ништа више није исто. 

Крагујевачке субагенције за сада имају ценовнике великих агенција попут Барцино турса, Ориона, Астре, док  Аргус турс агенција која је пре короне у шпицу сезоне дневно слала флоту од 12 аутобуса до Грчке за сада није објавила цене аранжмана.

Што се тиче цена за предстојећу сезону, већина  је остала непромењена. 

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *