Четврти павиљон делимично решава проблем

У три павиљона крагујевачког Студентског центра смештено је 634 студента. Смештајни капацитети Студентског центра не задовољавају потребе, односно, процена је да недостаје још 300 места.

Најављеном изградњом новог павиљона, делимично ће бити решен проблем недостатка места јер ће бити обезбеђен смештај за само сто педесет студената.

У току је прикупљање и припремање потребне документације за изгадњу новог четвртог павиљона. Почетак радова очекује се у мају.

Студенткиња треће године математике на Природно математичком факултету Теодора Бојовић у Студентском дому живи од почетка студирања.

У Крагујевац је дошла из Чачка а висок просек током студија од 9,56 омогућио јој је да буде смештена у дому јер је редован студент. Собу дели са колегиницом која студира медицину.

На истом спрату је и Никола Милутиновић, студент четврте године Факултета инжењерских наука, такође одличан студент са високом просечном оценом.

Исхрана у дому дневно стаје 173 динара за сва три оброка, док за становање студенти за собу прве категорије издвајају 1860 динара а за собу друге категорије 1430 динара.

На ту цену Министарство дотира још 50 посто. За исхрану на месечном нивоу студент издваја 5130 динара из буџета Министарства се за ту намену издваја још 6 900 динара.

Студентски стандард у Србији је уређен по бројним нормативима и уједначен је у свим студентским домовима у земљи.

Смештајни капацитети Студетског центра не задовољавају потребе студената Универзитета у Крагујевцу.

Потребно је обезбедити још 300 нових места у смештају а најављена изградња новог павиљона обезбедиће смештај за само сто предесет студената.

У Студентском центру настоје да одрже постојеће капацитете али и да обезбеде што боље услове за рад у пратећим службама.

У предходном периоду реновирани су мокри чворови и обезбеђени бољи услови рада у кухињи.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *