Четврти рођендан Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца

На данашњи дан пре 75 година, у периоду обнове Југославије после Другог светског рата, почеле су припреме за изградњу пруге Брчко – Бановићи, а у реализацији једног од првих великих инвестиционих подухвата у то време учествовало је око 62.000 омладинаца из целе Југославије.

Због тога је 1. април у годинама које ће уследити обележаван као Дан омладинских радних акција, а Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца је, симболично, тај датум, одабрао за датум свог оснивања.

Крагујевачки акцијаши прославили су четврти рођендан.

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца је за четири године постојања и рада организовао 36 радних акција и десетак разноврсних манифестација, а његов подмладак је био најактивнији током ванредног стања, након проглашења пандемије ковида 19.

Најмлађи акцијаши и волонтери су у том периоду помагали старијим Крагујевчанима у обављању свакодневних послова, попут набавке намирница или лекова.

Обележавање четвртог рођендана Клуба било је прилика и за предствљање планова за наредни период.

За старије чланове Клуба, учеснике омладинских радних акција у бившој Југославији, овај датум има посебну емотивну вредност.

Осим лепих успомена, из тог периода су понели и бројна пријатељства, која и данас трају.

Дружење је, кажу, било основни мотив за оснивање овог клуба у који желе да привуку што више младих.

У акцијама, поред студената, учествују и крагујевачки средњошколци и њихови професори.

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца има нешто више од 40 регистрованих чланова и око 120 симпатизера.

Сарађујe са бројним удружењима и организацијама, школама и факултетима и пружа подршку њиховим активностима.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *