Циркуске представе на хиподрому до 14. јула

„Циркус Медрано!“, глас који се последње две недеље готово свакодневно чује са звучника комбија „крстари“ улицама Крагујевца и личи на позив добоша који мештанима саопштава да је и овог лета циркус у њиховом граду.

Власник циркуса, смештеног на крагујевачком хиподрому, каже да публике има, али не и заинтересованих за посао, па гледаоце позива да му се јаве, јер бар за још пет пари руку у овом малом приватном предузећу има посла.

Седма генерација стасала у кргу циркуске шатре, кажу, пролази крoз тежак период.

Некада су Крагујевчани циркуске представе могли да погледају испред Хале “Језеро”, а данас власници циркуса једва успевају да се изборе за простор на хиподрому и то захваљујући, пре свега, кажу, вољи добрих људи из спортског друштва.

Власник циркуса обећава да ће, шатру стару 50 година, ускоро заменити новом, јер је то једини начин да следећа генерација настави путем предака.

Пре две године циркус је остао готово без животиња. Узела их је, каже Милан, држава.

Позивала се на забрану дресуре, која је у закону третирана као “мучење животиња”.

Од тада па до сада настоје да опстану. Један од начина је и да овдашњој публици до 14. јула, до када су у Крагујевцу, понуде погодности.

Милан каже да у циркусу нема довољно ни радника.

Свако ко им се јави биће примљен, а недостаје најмање пет пари вредних руку, које би да се упусте у пустоловину свог будућег путујућег послодавца.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Циркуске представе на хиподрому до 14. јула”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *