Човекољубље СПЦ и Влада Швајцарске обезбедили пакете за најсиромашније породице

Добротворна Фондација српске православне цркве „Човекољубље“ и Влада Швајцарске обезбедили су хуманитарну помоћ породицама које су у повећаном ризику од заражавања Ковидом -19 у Крагујевцу, Краљеву и Београду.

Пакети који садрже храну и средства за личну хигијену и хигијену простора допремљени су у Крагујевац испред Богословије „Свети Јован Златоусти“, а биће подељени корисницима Центра за социјални рад „Солидарност“.

Пакети хране и средства за хигијену биће уручени старачким домаћинствима у сеоској средини, породицама које имају члана оболелог од хроничне болести, породицама које су у ризику од бескућништва и особама које живе са ХИВ-ом.

Залихе хране, као и средства за хигијену су, у количини која ће задовољити потребе корисника у трајању од два месеца.

Донатори су обезбедили богате пакете, а помоћ ће добити укупно 950 породица, односно три хиљаде људи.

Хуманитарни пакети биће уручени корисницима Центра за социјални рад „Солидарност“, а помоћ ће стићи на адресу 395 породица које живе на територији Крагујевца, у граду, приграду и на сеоском подручју.

Основна хришћанска врлина је љубав према људима која је исказана кроз помоћ и бригу о старијима, болеснима и немоћнима, као и онима који немају свој дом.

Та категорија становништва је у великом ризику од корона вируса, а многе хуманитарне донације и брига о заштити њиховог здравља, показују да упркос тешкој животној свакодневици и сиромаштву, нису заборављени.

Пакете који садрже храну, средства за хигијену и хигијену простора корисници ће добити посредством Епархије шумадијске, а на основу евиденције угрожених категорија становништва Центра за социјални рад „Солидарност“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Човекољубље СПЦ и Влада Швајцарске обезбедили пакете за најсиромашније породице”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *