Приче из дома Црног Ђорђа, Новинар у сукњи и Керови, нови романи из Корака

Од бројних пристиглих ауторских књижевних радова свих жанрова, Установа културе „Кораци“ определила се за објављивање три романа „Приче из дома Црног Ђорђа“ Слободана Ћировића, „Новинар у сукњи“ Иване Ретас и „Керови“ аутора Горана Гребовића.

Дугогодишња новинарка и уредница Радио Крагујевца Ивана Ретас у свом роману говори о новинарској професији, раду у Радио Крагујевцу и свом професионалном сазревању у новинарству.

Роман „Новинар у сукњи„ крагујевачке новинарке и књижевнице Иване Ретас прошао је најужу селекцију Установе културе „Кораци“.

Током педесет година постојања, Радио Крагујевац је изнедрио бројне врсне новинаре који су грађане Крагујевца годинама извештавали о свим најважнијим догађајима у граду.

Ова аутобиографска прича сведочи о једној епохи кроз коју је прошао Радио Крагујевац.

У коначном избору комисије која је одабрала најуспешнија издања у различитим књижевним жанровима од романа, збирки песама, прича, преко драма, књижевне критике, есеја, публицистике, књижевности за децу, афоризама, до историје града, мемоара и зборника нашла су се звучна крагујевачка имена.

Установа културе „Кораци“ је, наводи књижевница Ивана Ретас, иновирала свој рад, а читалачка публика ће имати прилику да се упозна са квалитетним књигама.

Новина је то што је Установа културе, „Кораци“ омогућила куповину књига путем интернет продаје.

Љубитељи књига путем сајта могу да стекну увид у квалитетне књижевне садржаје и едиције које ће у понуди за куповину бити најкасније за месец дана.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.