Црвени крст и МЗ “Вашариште” у акцији донирања гардеробе

У просторијама Месне заједнице “Вашариште” допремљена је половна гардероба за децу и одрасле коју је обезбедила Градска организација Црвеног крста.

Грађани који живе на територији овог градског насеља могу сваког радног дана од 9 до 14 часова у просторијама Месне заједнице да преузму гардеробу намењену социјално угроженом становништву.

Опрана, лепо сложена и сортирана половна гардероба може се преузети у Вашаришту.

Активисти савета ове Месне заједнице годинама сарађују са Црвеним крстом, који је у њихове просторије допремио и неколико пакета прехрамбених производа и средстава за хигијену.

Те пакете је у току новогодишњих празника преузело неколико сиромашних породица које живе у Вашаришту.

Овакав вид помоћи је веома драгоцен сиромашним грађанима, посебно пензионерима који имају ниска примања и вишечлане породице.

На територији овог градског насеља живи око 8 хиљада становника, од којих је више од 4 хиљаде пунолетних грађана.

Грађане, који долазе по гардеробу у ову месну заједницу, сачекаће Радомир Бербатовић као ангажовано лице за рад у Месној заједници запослен преко Центра за социјални рад.

Акцију донирања половне гардеробе, осим активиста у Месној заједници “Вашариште”, спроводи и Месна заједница “Бубањ”.

Грађани заинтересовани за преузимање половне гардеробе без новчане накнаде могу да дођу сваког радног дана од 9 до 14 часова у просторије Месне заједнице “Вашариште” која се налази у улици “Радомира Путника”.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *